3.jpg

Pitajna i odgovori

Želim da odštampam više fotografija nego što dobijam u paketu!

Naravno da ovo nije nikakav problem. Vi u standardnom paketu dobijate određen broj fotografija a ako želite više od toga doplaćujete po fotografiji po trenutnoj strandardnoj ceni fotoradnji. 

U kojim sve dimenzijama štampate?

Na klasičnom foto papiru fotografije štampamo na 13x19 cm - obično na mat papiru. Mmaksimalna dimenzija je 25x38 cm. Sve preko toga radimo u digitalnoj štampi gde imate veći izbor podloge - naravno tu je i najtraženija štampa na kanvasu!

Zašto u današnje vreme da plaćam fotografa?

Možda najčešće pitanje koje roditelji sebi postavljaju jer svako ima nekog druga ili rođaka koji voli da slika. Tu su i moderni mobilni telefoni koje svi imamo. Ali opet sa druge strane sasvim drugačije (bolje i kvalitetnije) fotografije dobijate kada unajmite nekog ko se time bavi i tih par sati je posvećen samo vašem detetu. Da ne pričamo o opremi koju mi koristimo. Plus što od nas dobijate odštampane fotografije što je mnogo lepše kao uspomena.

Zašto jedne bake nema nigde na snimku?

Uobičajeno je da se rođendan ne snima bez prestanka, već se "hvataju" najzanimljiviji momenti i naravno najveću minutažu dobija "glavni glumac". Trudimo se da snimimo sve detalje (hrana, igraonica, dekoracija, torta) kao i sve goste. Mala deca obično imaju omiljenu baku, deku ili tetku sa kojima se često igraju i na proslavi i logično njih bude više na snimku. Suprotno tome desi se da nekog uopšte nema na snimku iako se par minuta igrao sa detetom - a kamerman je u tom trenutku snimao nešto drugo i propustio je momenat. 

Na žalost takve stvari se događaju i naš savet je da ukažete kamermanu na goste koji su vam bitni. Mi imamo ogromno iskustvo i uvek se sami trudimo da dodatno snimimo najužu rodbinu i da otkrijemo ko su bitne zvanice. 

Da li radite u mom kraju?

FVS radi u Beogradu i u Jagodini i pošto je Beograd malo veći ljudi nas često pitaju da li dolazimo u određeni deo grada i odgovor je naravno da DA! Cena je ista za sve lokacije. Ako ste iz drugog grada u Srbiji i želite baš nas cena bi bila veća. 

Mogu li vas pozvati 2 sata pred rođendan?

Najbolje je da zakažete unapred bar sedam dana. U slučaju da vam hitno treba naša usluga, naravno možete nas pozvati, ali cena će biti malo veća u zavisnosti kad ste nas pozvali i nekih drugih parametara. 

Da li ja biram koje fotografije želim da mi se štampaju?

Naravno! U zavisnosti od paketa dobili ste štampanje određeni broj fotografija, mi vam šaljemo šufru vaše online galerije i vi treba da popišete brojeve fotografija i pošaljete nam na email. Naravno ako želite možemo i mi odabrati fotografije za vas, a sa druge strane vi možete naknadno doraditi još fotografija ako želite. 

Ne mogu da pristupim web galeriji?

Ako pristupate sa smart telefona verovatno ne možete da vidite galeriju jer "pametni" telefoni ne podržavaju Flash tehnologiju u kojoj je galerija urađena. Ovaj problem ćemo uskoro rešiti i galerije će biti dostupne i preko telefona. 

Drugi razlog je da je vaša galerija izbrisana. Mi galerije držimo online od 6 meseci do godinu dana pa i više - nema nekog strogog pravila. Uglavnom par puta godišnje čistimo servere i verovatno je vaša galerija obrisana. Ako želite da je ponovo podignemo online samo nam se javite. 

Uspomene na papiru

Danas je digitalno doba i svi imamo i previše fotografija na kompjuterima. Ali tek fotografija odštampana na papiru je prava stvar.

Prirodno i opušteno

Deca ne umeju da poziraju i to ih ne treba ni terati. Naoružajte se strpljenjem, u jednom trenutnku će izvaditi prst iz nosa :)

Jedna fotografija

Napravimo porodično fotkanje u studiju. Poklonite veliki print baki, ona će biti presrećna a taj print jednog dana ostaje vama.

Vaš porodični fotograf

Mi propagiramo termin "porodični fotograf" jer pamćenje uspomena jedne porodice kroz protok vremena je zaista lep posao.